ARAHAN DAN KEPERLUAN PENILAIAN CALON

SARJANA MUDA SEPENUH MASA

SESI 1 2020/2021 (KEMASUKAN OKT 2020)

FAKULTI FARMASI

1. Senarai Calon Mengikut Kumpulan
  2. Arahan Kepada Calon
  3. Manual Penggunaan Canvas Instructure PH240

ARAHAN AM

Temu duga bagi semua program di bawah Fakulti Farmasi, Universiti Teknologi MARA (UiTM) tidak dapat dilaksanakan secara bersemuka bagi Sesi Akademik 1 2020/2021.  Perkara ini ekoran daripada Pandemik COVID-19 yang tertakluk kepada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sebagaimana yang diwartakan oleh Kerajaan Malaysia.

Bagi tujuan penilaian calon, saudara/saudari yang telah memenuhi syarat permohonan dikehendaki menjawab Penilaian secara atas Talian serta memuatnaik Dokumen Sokongan melalui pautan Google Form yang disediakan.

1. PENILAIAN ATAS TALIAN
    1. Calon perlu menduduki penilaian melalui pautan capaian yang dimuatnaik di https://qrgo.page.link/i9iuT pada 3 Jun 2020. Tempoh masa pautan akan aktif adalah bermula dari 3 Jun 2020 sehingga 8 Jun 2020.
    2.  Calon dikehendaki menjawab TIGA (3) komponen penilaian yang dikemukakan dalam tempoh masa yang diberikan..
    3. Komponen penilaian adalah seperti berikut:
      1. Ujian Atas Talian
      2. Rakaman Suara
      3. Panggilan Suara/Video
    4. Calon hanya boleh menjawab sekali sahaja untuk semua komponen penilaian ini. Calon akan dibahagikan kepada kumpulan kecil bagi sesi menjawab soalan. Senarai kumpulan akan disediakan di link yang sama.
    5. Sila pastikan nombor telefon yang dimasukkan adalah nombor yang boleh dihubungi dan dilengkapi dengan kemudahan panggilan video (whatsapp/etc).
    6. Kegagalan melengkapkan penilaian ini akan menyebabkan saudara/saudari tidak akan dipertimbangkan sebagai calon jaya.

2. DOKUMEN YANG PERLU DIMUATNAIK
    Calon perlu membuat Salinan dokumen sokongan dan dihantar melalui pautan Google Form di  https://forms.gle/42sanY2HjrYE4bWK7 sebelum/pada 8 Jun 2020. Senarai dokumen yang diperlukan adalah seperti berikut:-
    1. Surat Panggilan Temu Duga
    2. Sijil Diploma/Matrikulasi/Asasi/PASUM/STPM
    3. Sijil SPM
    4. Keputusan MUET
    5. Sijil kelahiran
    6. Kad Pengenalan
    7. Sijil kelahiran dan kad pengenalan ibu dan bapa
    8. CV/Resume calon terkini

Kegagalan menghantar dokumen sokongan yang lengkap akan menyebabkan saudara/saudari tidak dipertimbangkan sebagai calon jaya.

Semua dokumen yang dimuatnaik adalah dengan kerelaan calon dan hanya akan digunakan untuk tujuan permohonan kemasukan ke UiTM sahaja. UiTM berhak menolak permohonan calon sekiranya didapati calon/pelajar mengemukakan dokumen palsu. (akan dihalusi oleh PUU UiTM)

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan sila hubungi:
Penolong Pendaftar Kanan (Akademik)   03-32584650 / 012-3696596
Fakulti Farmasi   03-32584747/017-644 2069
Timbalan Dekan Akademik   03-32584669

Kaedah ini HANYA terpakai bagi Sesi Akademik 1 2020/2021 berikutan Pandemik COVID-19 yang sedang melanda Malaysia ketika ini.

Terima Kasih.

Faculty of Pharmacy, UiTM has a state-of-the-art facility that promotes academic and research excellence...

Find Out More

Faculty of Pharmacy has produced more than a thousand graduates in Bachelor of Pharmacy (Hons) after more than a decade of establishment..